Skakistis's Weblog

ματιές στο «μεγάλο παιχνίδι»

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου- Σόρος

9 Σχόλια

Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. Ο κερδοσκόπος έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό αεροσκάφος (Έλληνα φίλου του), επιβιβάστηκε σε λιμουζίνα και …χάθηκε για τρεις ώρες. Αυτές τις τρεις ώρες ο Σόρος… συμβούλευε τον Ελληνες πρωθυπουργό!!! Ο Σόρος μετά το ραντεβού του με τον Γ. Παπανδρέου, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος απ όπου αναχώρησε με το ίδιο αεροσκάφος. Τι είχε να πει το αρπακτικό των αγορών με τον Γ. Παπανδρέου; Τι του ζήτησε; Τι τον …συμβούλεψε; Γιατί η συνάντηση (αυτή η συγκεκριμένη αλλά και άλλες) δεν ανακοινώνονται;


Την ίδια περίπου στιγμή που ο Πρωθυπουργός τα έλεγε με τον Σόρος, όπως γράφτηκε στο Ποντίκι (και επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη συναντήθηκε μυστικά με ένα άλλο μεγάλο… επενδυτή, μεγαλοστέλεχος ταυτόχρονα της Goldman Sachs και της BP. Η «μυστικότητα» της συνάντησης, πήγε περίπατο μετά από το δημοσίευμα του Ποντικιού υποχρεώνοντας την Λούκα Κατσέλη και τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναζητήσουν γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι τον εν λόγο κύριο (Σέδερλαντ) η υπουργός τον γνώριζε από παλιά, από τη θητεία της στο ΔΝΤ…

Αυτές οι μυστικές επαφές και συναντήσεις δεν είναι οι μόνες. Αυτήν την περίοδο τα πιράνχας των αγορών, τριγυρίζουν γύρω από το ημιθανές ελληνικό πτώμα. Οι … επενδυτές, είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν τις διαδικασίες που επιβάλλει το ΔΝΤ και να τραφούν από το ελληνικό χρέος. Για το λόγο αυτό συνωστίζονται αυτήν την περίοδο στην Αθήνα. Παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις του ΔΝΤ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλλιεργούν τις επαφές τους, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με παράγοντες της ελληνικής αγοράς (τραπεζίτες, επιχειρηματίες) με τους οποίους θα συνεργαστούν στο επερχόμενο τσιμπούσι. Πάντα υπάρχει ένα ξεροκόμματο και για τα εγχώρια λαμόγια…

Η πρακτική με την οποία γίνεται το ξεκοκάλισμα μιας ολόκληρης χώρας, από τα μεγάλα παγκόσμια αφεντικά και τους ντόπιους οικονομικούς και πολιτικούς «πράκτορές»τους είναι γνωστή και δοκιμασμένη σε δεκάδες χώρες:

 • Με λαμογιές, μίζες και… θαλασσοδάνεια το πολιτικό προσωπικό μιας χώρας μετατρέπεται σε υπαλληλικό προσωπικό των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και κυρίως των ξένων. Με το πέρασμα του χρόνου το χρέος γίνεται δυσβάσταχτο. Τότε ξεκινά η θεσμοθετημένη τοκογλυφική πρακτική που ζούμε αυτές τις μέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
 • Το ΔΝΤ, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός και δίνει δανεικά για να καλύψει η χώρα τους τρέχοντες τόκους από προηγούμενα δάνεια.
 • Για …αντάλλαγμα το ΔΝΤ ζητά «μεταρρυθμίσεις». Για την ακρίβεια απορρύθμιση της οικονομίας με περικοπές αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διάλυση της νομοθεσίας για τα εργασιακά και ασφαλιστικά. Με τον τρόπο αυτό (συμπίεση του κόστους εργασίας) βαθαίνει η ύφεση και υποτιμώνται συνολικά οι αξίες.
 • Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση των… επενδυτών (σαν το Σόρος) οι οποίοι θα αγοράσουν «τζάμπα» ότι μας έχει απομείνει. Από τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, μέχρι τις τουριστικές υποδομές, τον ορυκτό πλούτο και την … Ακρόπολη.

Επειδή ενδεχομένως, κάποιοι θα σκεφτούν πως κινδυνολογούμε, θα αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα: Σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που… διασώθηκαν με τη συμβολή του ΔΝΤ, και του… Σόρος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό μας, έχει ιδιωτικοποιηθεί μέχρι και το νερό της βροχής το οποίο διαχειρίζεται ο αμερικανικός κολοσσός Bechtel τον οποίο πιθανώς θα συναντήσουμε και στα μέρη μας… σύντομα…

Advertisement

Written by skakistis

22 Απριλίου, 2010 στις 7:07 μμ

9 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Πολύ καλό το άρθρο.Μια διόρθωση μόνο.Η Bechtlel δεν είναι «Αμερικανική».Απλώς έτσι παρουσιάζεται.Είναι εβραϊκών συμφερόντων.
  Bechtel, Riley P., United States, 1.5, Bechtel [JEW]

  Είναι στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ

  ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

  22 Απριλίου, 2010 at 11:34 μμ

 2. #
  Orestios says:
  22/04/2010 at 22:36

  Οι “φιλέλληνες” συναντώνται και μιλούν για το μέλλον της Ελλάδας.
  Επειγόντως χρειαζόμαστε μια αντίδραση τύπου Κιρχισταν.
  Reply
  #
  Mak says:
  23/04/2010 at 00:17

  Διαβάστε περί Bechtel:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Bechtel
  http://tinyurl.com/34qoqmn

  Η ιστορία αυτής της εταιρείας είναι αποκαλυπτική!!!!

  Η Goldman Sachs μπροστά σε αυτούς είναι φιλανθρωπική εταιρεία!
  Reply
  #
  decodex says:
  23/04/2010 at 02:03

  Βεβαίως! Οι οικονομικοί τρομοκράτες μας είναι χρησιμοι αυτή την περίοδο αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι παίζουν σε πολλά ταμπλω.
  Για ΕΥΔΑΠ παίζει Veolia (Με χεράκι αδελφού και Made In Greece) από μια μεριά και Suez από την άλλη. Νεράκι που θα το πληρώνουμε χρυσό σε λίγα χρόνια. Τα “ασημικά” ποιος θα τα πάρει; Οι εγχώριοι γνωστοί που δεν χρωστάει ή οι φίλοι τους απ´εξω;
  Reply
  #
  Berlousconication says:
  23/04/2010 at 02:30

  Βάζω στοίχημα, πως του έχει γυαλίσει ο ΟΠΑΠ.

  skakistis

  23 Απριλίου, 2010 at 6:54 πμ

 3. Βαρεμένοι σοσιαλιστές, θείτσες, εμετικοί ακροδεξιοί και λοιποί πραγματευτάδες που πλούτισαν στις πλάτες μας, τώρα μας κατηγορούν. Λένε πως εμείς φταίμε για την κατάντια μας λόγω της σπατάλης μας. Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έκαναν την βίζιτα επάγγελμα. Αυτοί που γονάτισαν την χώρα μας, κάνοντας την χυδαιότητα και την απάτη, επιστήμες. Από την άλλη τα ζώα της παγκοσμιοποίησης μας περνάνε για τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν πως θα περπατάμε γονυπετείς και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε (όχι να ζούμε) καταναλώνοντας. Το ξαναέγραψα: Από την στιγμή που όλοι έχουμε κάνει την διάγνωση του προβλήματος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην δράσουμε. Αφού δεν αντιδρούμε σημαίνει πως είμαστε δειλοί, οπότε ή θα τους ανεχτούμε μιζεριάζοντας ή θα μας κάνουν ότι θέλουν κι εμείς θα σιωπούμε.

  Υπάρχει λύση: Να ανακτήσουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Πως; Να οργανωθούμε! Όλοι! Ανεξαρτήτως τι πιστεύουμε και που ανήκουμε. Να μην τους αφήσουμε να μας επιβάλουν μια νέα χούντα!

  Καλώ όλους τους bloggers να αναδημοσιεύσουν το παρόν κείμενο και να οργανωθούμε όλοι σαν ελεύθεροι και απλοί πολίτες, έχοντας το πλεονέκτημα της επικοινωνίας μεταξύ μας που μας δίνει το ίντερνετ και να σαμποτάρουμε και να διώξουμε τους απατεώνες από την χώρα μας. Ας μην φοβόμαστε, δεν θα μας κάνουν τίποτα, ποντάρουν στην ανοχή μας και στο ότι δεν αντιδράμε. Να ανταλλάξουμε σχέδια και ιδέες αντίστασης. Χωρίς καπελώματα και σημαίες.

  Μην αφήσουμε ο ένας τον άλλον μόνο του.

  Stranger

  23 Απριλίου, 2010 at 3:07 μμ

 4. Θα απαντησω με μια φραση του αγαπητου μου Χαρρυ-Κλυν
  ΕΙΜΑΣΤΕ πολλοι αλλα ειμαστε σκορπιοι κανε αδερφε μου να βρεθουμε διοτι αλιως θα χαθουμε.
  Πιστευω πως το διαδυκτιο μπορει να μας φερει πιο κοντα
  VENCE REMOS

  priapos10

  23 Απριλίου, 2010 at 8:32 μμ

 5. Yπογράψτε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος

  http://strangejournal.wordpress.com/2010/04/26/υπογραψτε-για-το-δντ/

  Stranger

  26 Απριλίου, 2010 at 12:17 μμ

 6. […] χοντρά παιχνίδια εις βάρος μας,ακούστηκε ότι ο ίδιος ο Σ ό ρ ο ς,εκείνος που χτυπάει αλύπητα την Ελλάδα στο θέμα ” […]

 7. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΟΡΟΣ,
  ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
  ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΉΣΙΜΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΜΑς.
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ:ΑΤΑΡΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
  ΕΡΡΩςΣΘΕ..

  ΒΡΆΊ΄ΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  28 Μαΐου, 2010 at 12:46 μμ

 8. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ,ΣΥΝΤΟΜΑ.

  ΒΡΆΊ΄ΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  28 Μαΐου, 2010 at 12:48 μμ

 9. George Soros Vs Θεωρίες Συνωμοσίας

  Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε. Άλλες είναι πέρα για πέρα αληθινές και άλλες παραμύθια της χαλιμάς. Έχουν ένα μεγάλο κακό αυτές οι θεωρίες. Δεν μπορούν να αποδειχτούν και πρέπει είτε να τις πιστέψεις είτε να τις απορρίψεις. Μερικές από τις χιλιάδες αυτές θεωρίες αφορούν τον Ούγγρο μεγαλοεπενδυτή Schwartz Gyorgy μετέπειτα γνωστό ως George Soros.

  O George Soros είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες παγκοσμίως. Έγινε πασίγνωστος όταν το 1992 κατάφερε να εκδιώξει την λίρα Αγγλίας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ποντάροντας εναντίον της και αποκομίζοντας κέρδη ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μία ημέρα! Η περιουσία του σήμερα εκτιμάται περί τα 24 δις. δολάρια.

  Στις τελευταίες του δηλώσεις περιλαμβάνονται ανησυχίες για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα γενικότερα, που τις εμπιστεύεται και στον πρωθυπουργό μας, που όπως και ο ίδιος παραδέχεται, τον συναντά συχνά.
  Αντιγράφω από το http://www.express.gr

  –Η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας θέτει σε κίνδυνο τη νομισματική ένωση της Ευρώπης, εκτιμά ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.
  «Η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε ο George Soros στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, συμπληρώνοντας ότι η κατάρρευση του ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί.
  «Στην περίπτωση που οι Γερμανοί δεν αλλάξουν την πολιτική τους, η έξοδός τους από την Ευρωζώνη θα έκανε καλό στα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Soros.».–

  Σίγουρα δεν μπορείς να κρίνεις εύκολα ανθρώπους σαν τον Soros. Σιχαίνομαι τις εύκολες και ανέξοδες καταδίκες. <> ή οποιαδήποτε ανοησία κατεβεί στο μυαλό του καθενός. Προσωπικά για να καταδικάσω κάποιον θέλω αποδείξεις ή τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχουν ή εάν υπάρχουν τις περιμένω στο e-mail μου.

  Χθες το βράδυ σερφάροντας στο ίντερνετ έπεσα σε παλιότερες δηλώσεις του, επ’ ευκαιρίας του νέου του, τότε (1998), βιβλίου «Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού», σε ένα άρθρο του ‘’Βήματος’’. Αντιγράφω
  –Την κρίση, στην οποία βρίσκεται ¬ κατά τον κ. Σόρος ¬ το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, την αποδίδει σε δύο λόγους:

  Πρώτον, στον ανταγωνισμό μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίρνοντας τεράστιο ρίσκο και κινούμενοι διαρκώς από αγορά σε αγορά, και, δεύτερον, στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών. Θεωρεί ότι η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ζητεί την ενίσχυση των διεθνών οργανισμών με κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να διοχετεύουν στις περιφερειακές χώρες ώστε να αποτρέπονται οι κρίσεις. Σκοπός ¬ υποστηρίζει ¬ είναι να αποφευχθεί η επαναφορά προστατευτικών μέτρων από τις μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών. Για να γίνει αυτό, ο κ. Τζορτζ Σόρος θεωρεί αναγκαία την επιβολή κάποιων νέων κανόνων, που θα προσδίδουν διαφάνεια στις συναλλαγές και θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των αγορών.–

  Σε μία πρόταση είδα έκπληκτος να περιγράφεται ολόκληρη η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση από το 2007 και μετά! Τα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου της Αμερικής, Την ασυνεννοησία των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων (και της Ελληνικής) που έστειλαν την χώρα μας ελαφρά την καρδία στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ, Τα τεράστια κεφάλαια που διοχετεύτηκαν όχι στις χώρες όπως είχε προνοήσει σωστά ο Soros (και δεν έγινε) αλλά κατευθείαν στις ίδιες τις τράπεζες και τέλος το νομοσχέδιο που τις τελευταίες ημέρες περνάει από την Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ομπάμα για να διορθώσει τα ‘’κακώς κείμενα’’ του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Αμερική.

  Μερικοί άνθρωποι βλέπουν χρόνια μπροστά από τους υπόλοιπους και δεν βρίσκονται τυχαία εκεί που βρίσκονται. Είναι ένα χάρισμα αυτό. Τώρα απομένουν οι προθέσεις του καθενός. Δεν ξέρω τις προθέσεις του συγκεκριμένου αλλά νομίζω ότι τίποτα δεν έχω να χάσω αν τον ακούω. Κριτική σκέψη και προχωράω. Εξάλλου πάντοτε υπάρχει το διαδίκτυο, με καταχωρημένο το ιστορικό του καθενός σε δηλώσεις ή κινήσεις. Πάρτε για παράδειγμα τις δεσμεύσεις των Ελλήνων πολιτικών τους τελευταίους έξι μήνες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα περί προθέσεων…

  http://29-26.blogspot.com/2010/07/vs.html

  29-26

  4 Ιουλίου, 2010 at 12:40 μμ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: