Skakistis's Weblog

ματιές στο «μεγάλο παιχνίδι»

Απαραίτητος εχθρός

leave a comment »

Η πυριτιδαποθήκη που απειλεί σήμερα την παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται στην κεντρική Ασία (Αφγανιστάν- Πακιστάν) όπου ήδη η φωτιά φουντώνει. Φροντίζει γι αυτό ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος συνεχίζει να υπηρετεί κατά γράμμα το πλάνο για την παγκόσμια αμερικανική ηγεμονία του προκατόχου του Μπους. Σε αυτό το «νέο» γεωπολιτικό πεδίο μάχης οι υπερεξοπλισμένοι, με υψηλής τεχνολογίας οπλισμό και μέσα, στρατιώτες της αυτοκρατορίας συνεχίζουν να πολεμούν εναντίων τριτοκοσμικών σκοτεινών εχθρικών δυνάμεων: των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα. Στην προκειμένη περίπτωση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του το αξίωμα, πως για τις (παγκόσμιες) εξουσίες οι εχθροί είναι τόσο απαραίτητοι που κόμη κι αν δεν υπάρχουν, πρέπει να δημιουργηθούν.

Δεν είναι δύσκολο για την αμερικανική αυτοκρατορία να δημιουργήσει εχθρούς. Εχοντας στο χέρι το διαλυμένο, κατακτημένο και τριχοτομημένο Ιράκ (και τα φτηνότερα από κόστος εξόρυξης πετρέλαια του κόσμου) οι αμερικανικές δυνάμεις προχωρούν ανατολικότερα (πιο κοντά στην Κίνα) στα εδάφη του Αφγανιστάν και του Πακιστάν. Κοιτώντας απλώς με τη δέουσα προσοχή τις ειδήσεις αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς πως ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και εκεί…
Οι νεκροί , στην πλειοψηφία άμαχοι , από τους βομβαρδισμούς των αμερικανικών αεροσκαφών στο έδαφος του Πακιστάν, ανέρχονται σε εκατοντάδες. Οι εκτοπισμένοι τον τελευταίο μήνα (εξ αιτίας βομβαρδισμών και μαχών) Πακιστανοί που ζούσαν σε επαρχίες που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, ξεπερνούν ήδη τις 500.000! Οι μάχες για τον έλεγχο αυτών των επαρχιών είναι ζωτικής σημασίας καθώς οι εν λόγω περιοχές είναι διάδρομοι ανεφοδιασμού των αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Η πρώτη και βασική δυσκολία που αντιμετωπίζει όποιος θελήσει να παρακολουθήσει τι συμβαίνει σ αυτό το νέο πεδίο μάχης είναι το σύννεφο παραπληροφόρησης που σκεπάζει τους σκοπούς της σύγκρουσης αλλά και τους αντιμαχόμενους. Κάτω από αυτό το σύννεφο ωστόσο, φαίνονται καθαρά τα δύο στρατόπεδα. Από την μία μεριά οι Αμερικανοί και οι «αμερικανοντυμένες» τοπικές μαριονέτες τους: Δηλαδή ο στρατός της αμερικανόδουλης κυβέρνησης Καρζάι στο Αφγανιστάν και ο στρατός των αμερικανοτρεφόμενων Πακιστανών στρατηγών. Από την άλλη, απέναντι στους Αμερικανούς και τους δοσίλογους, στέκονται όλοι οι υπόλοιποι. Δηλαδή η πλειοψηφία των λαών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν που επιμένουν να διεκδικούν το δικαίωμα της ανεξαρτησία των χωρών τους.

Ολοι αυτοί χαρακτηρίζονται από τους Αμερικανούς και τα δυτικά ΜΜΕ, Ταλιμπάν και τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Με πιο απλά λόγια όλοι όσοι δεν επιθυμούν οι Αμερικανοί να κάνουν κουμάντο στις χώρες τους και τους πολεμούν, είτε στη Σομαλία, είτε στην Αιθιοπία, είτε στο Ιράκ, είτε στο Πακιστάν είτε στο Αφγανιστάν, είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ονομάζονται τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Επαναβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο , λοιπόν, στο αναλλοίωτο αμερικανικό δόγμα όπως το διατύπωσε ο Μπους: «Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» και κατ επέκταση όποιος δεν είναι με τους αμερικανούς και τολμά να τους πολεμήσει, είναι τρομοκράτης της Αλ Κάιντα.

Κυνηγώντας, από την 11η Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα, «σκοτεινούς» τριτοκοσμικούς τρομοκράτες (Αλ Κάιντα) η αμερικανική αυτοκρατορία μετακίνησε τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις σε στρατηγικής σημασίας θέσεις στο νέο (Ασιατικό) γεωπολιτικό πεδίο σύγκρουσης. Στόχος της Ουάσιγκτον, η περικύκλωση και ο έλεγχος των προσβάσεων της Κίνας (ο νέος μεγάλος γεωπολιτικός ανταγωνιστής των Αμερικανών) σε πηγές ενέργειας.

Δεδομένων τούτων, αυτή η Αλ Κάιντα, ακόμη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε οπωσδήποτε να εφευρεθεί

Written by skakistis

9 Μαΐου, 2009 στις 3:36 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: